
T.C. Dışişleri Bakanlığı, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışa yönelik sağlanan ilerlemelerden memnuniyet duyulduğunu açıkladı.
Bakanlığın yazılı açıklamasında, 8 Ağustos’ta Washington’da kayda geçirilen iradenin, uluslararası çatışma ve krizlerin yoğunlaştığı bir dönemde bölgesel barış ve istikrar açısından “son derece önemli bir gelişme” olduğu vurgulandı.
ABD’ye teşekkür Açıklamada, sürece sağladığı katkılar nedeniyle ABD yönetimine teşekkür edilerek, Güney Kafkasya’nın huzur ve refaha kavuşması yolunda tarihi bir fırsat yakalandığı belirtildi.
Türkiye’den destek mesajı Bakanlık, Türkiye’nin bu fırsatın hayata geçirilmesi için çabalara katkı sunmaya devam edeceğini ve Azerbaycan’ın özverili gayretlerini destekleyeceğini ifade etti.