İran: Hürmüz kapalı kalmaya devam edecek!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tengsiri, Hürmüz Boğazı’nın kapalı tutulmasına yönelik stratejinin İran’ın yeni lideri Mücteba Hamaney’in talimatıyla devam edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2026 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2026 22:43
https://haberdeger.com/

İran’dan küresel enerji piyasalarını yakından ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tengsiri, Hürmüz Boğazı’nın kapalı kalmasına yönelik stratejinin sürdürüleceğini duyurdu.

Tengsiri, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı’ndaki gemi geçişlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Komutan Tengsiri açıklamasında, “Düşmana darbe vurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak, İran’ın yeni lideri Mücteba Hamaney’in talimatı doğrultusunda Hürmüz Boğazı’nın kapalı kalması stratejisinin devam edeceğini vurguladı.

İran’da liderlik değişiminin ardından gelen bu açıklama, bölgede tansiyonun yüksek kalmaya devam edeceğinin sinyali olarak yorumlandı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ve İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybetmiş, ardından Uzmanlar Meclisi tarafından oğlu Mücteba Hüseyni Hamaney ülkenin yeni lideri olarak seçilmişti.

Yeni lider Mücteba Hamaney, göreve geldikten sonra yayımladığı ilk mesajında Hürmüz Boğazı’nın kapalı tutulması gerektiğini ifade etmişti.

Dünya petrol ticaretinin önemli bir bölümünün geçtiği Hürmüz Boğazı’na ilişkin bu karar, küresel enerji piyasaları ve bölgedeki askeri gerilim açısından kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist