
ABD ile İran arasında kalıcı anlaşmaya yönelik kritik görüşmeler İsviçre’nin Bürgenstock kasabasında başladı. Katar ve Pakistan’ın arabuluculuğunda gerçekleştirilen zirvede savaşın sonlandırılması, İran’ın dondurulan varlıkları, petrol ihracatı ve bölgesel güvenlik başlıkları masaya yatırılıyor.
İran heyetine Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf liderlik ederken, heyette Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Merkez Bankası Başkanı Abdülnasır Himmeti gibi üst düzey isimler de yer alıyor. ABD tarafında ise Başkan Yardımcısı JD Vance, Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Jared Kushner bulunuyor.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, görüşmelerin odak noktasının savaşın tüm cephelerde sona erdirilmesi, İran’ın petrol ihracatına yönelik engellerin kaldırılması olduğunu açıkladı.
haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist