
İran lideri Mücteba Hamaney, Ramazan ve Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkiye ve Umman’a yönelik saldırılarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Hamaney, söz konusu saldırıların İran tarafından gerçekleştirilmediğini vurgulayarak, bunun “Siyonist düşmanın komşular arasında ayrılık yaratmaya yönelik sahte bayrak taktiği” olabileceğini ifade etti.
Komşu ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesine önem verdiklerini belirten Hamaney, bölgesel iş birliği ve diyalog vurgusu yaptı. Ayrıca Pakistan ve Afganistan arasında daha iyi ilişkiler kurulması temennisinde bulundu.
İran basınına da çağrıda bulunan Hamaney, “psikolojik savaşlara hizmet edebilecek içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini” söyledi.
Hamaney, ülkesinin son dönemde farklı cephelerde mücadele verdiğini belirterek, İsrail ile yaşanan çatışmalar ve iç gelişmeler sonrası yeni bir süreçten geçildiğini dile getirdi.
İran lideri, yeni yılı “Ulusal birlik ve ulusal güvenlik gölgesinde dirençli bir ekonomi yılı” ilan ederek, halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist