
Vatikan Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Vatikan ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, bölgesel krizler ve küresel gerilimlerin ele alındığı belirtildi.
Açıklamada özellikle,
“Barış için yorulmadan çalışma gerekliliğinin vurgulandığı”
ifadesine yer verildi.
Görüşmenin ardından açıklama yapan Rubio da Papa ile yapılan temasın önemine dikkat çekerek,
“Barışı ve insan onurunu destekleme konusundaki ortak kararlılığımızı vurguladık”
dedi.
İtalyan basınında yer alan haberlere göre, planlanandan uzun süren görüşmenin 45 dakikadan fazla devam ettiği ve temasların “dostane ve yapıcı” bir atmosferde geçtiği aktarıldı.
Son haftalarda Papa 14. Leo’nun, İran savaşıyla ilgili yaptığı “savaşa son verilmeli” çağrıları ve Trump’ın buna verdiği sert yanıtlar nedeniyle ABD-Vatikan hattında tansiyon yükselmişti.
Papa, Trump’ın İran’a yönelik açıklamalarını daha önce “kabul edilemez” olarak nitelendirirken, Trump da Papa için “dış politikada zayıf ve berbat” ifadelerini kullanmıştı.
haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist