Blue Origin roketi fırlatma rampasındaki test sırasında patladı

Jeff Bezos'un uzay ve havacılık şirketi Blue Origin tarafından SpaceX’in Falcon roketine rakip olarak geliştirilen New Glenn roketi, Florida’daki Uzay Üssü’nde yapılan motor testi sırasında patladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2026 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2026 10:34
https://haberdeger.com/

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'un sahibi olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin'e ait "New Glenn" roketinin motor testi esnasında şiddetli bir patlama yaşandı.

Patlama çevrede paniğe yol açtı

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndaki fırlatma rampasında, gece saatlerinde gerçekleştirilen test sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Yaşanan şiddetli patlama herhangi bir can kaybına veya yaralanmaya neden olmazken, çevredeki yerleşim alanlarında kısa süreli bir panik havasına yol açtı.

Bezos ve Musk'tan açıklamalar geldi

Şirketin kurucusu Jeff Bezos, kazanın ardından yaptığı açıklamada tüm çalışanların güvende olduğunu belirterek, "Patlamanın kesin nedenini bilmek için çok erken ancak şimdiden üzerinde çalışıyoruz. Bizim için zor bir gün. Ne gerekiyorsa yapıp uçuşlara geri döneceğiz. Buna değer." dedi. Blue Origin'in sektördeki rakibi SpaceX'in CEO'su Elon Musk da sosyal medya üzerinden bir geçmiş olsun mesajı yayınladı. Musk mesajında, "Yaşanan kazadan ötürü üzgünüm. Umarım en kısa sürede telafi edersiniz" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist