
“Türk askeri yapılanmasını tolere etmeyeceğiz”
İsrail ordu radyosuna konuşan Netanyahu, “Güneye doğru ilerleyen bir Türk askeri yapılanmasını tolere etmeyeceğiz. Çünkü bu bizi tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye daha önce Suriye’deki askeri faaliyetleri konusunda mesaj gönderdiklerini öne süren Netanyahu, “Mesaj iletildi ancak görünüşe göre duymadılar. Biz de daha iyi anlamalarını sağladık” dedi.
Netanyahu’nun açıklamaları, İsrail ordusunun İdlib yakınlarındaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı’nı hedef almasının bir gün ardından geldi.
İsrail Başbakanı saldırının sorumluluğunu doğrudan üstlenmedi ancak açıklamasında, operasyonun Türkiye’nin Suriye’deki olası askeri faaliyetlerine yönelik bir mesaj olduğu imasında bulundu.
İsrail Başbakanlık Ofisi de Türk askeri yetkililerin söz konusu üssü yakın zamanda incelediğini iddia ederek, Türkiye’nin bölgedeki askeri varlığının İsrail için tehdit oluşturabileceğini savundu.
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist