New York’un yeni Belediye Başkanı Mamdani: Netanyahu tutuklanacak

ABD’de New York Belediye Başkanlığı’nı kazanan Zohran Mamdani, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Netanyahu hakkındaki tutuklama emirlerini uygulayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2025 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2025 10:09
https://haberdeger.com/

Demokrat aday Zohran Mamdani, New York belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak ABD tarihinin en genç ve ilk Müslüman belediye başkanı oldu.

Mamdani, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki tutuklama emirlerini uygulayacağını söyledi.

Mamdani, “Netanyahu New York’a ayak basarsa tutuklanacak. Uluslararası hukuk şehri olarak, bu emirleri ister Netanyahu ister Putin için olsun yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki İsrail saldırılarını eleştiren Mamdani, New Yorkluların şehir ihtiyaçlarına odaklanacak bir yönetim beklediğini vurguladı.

Mamdani’nin başkanlığı, 1 Ocak 2026’da Eric Adams’tan devralacağı ve yaklaşık 9 milyon nüfuslu New York’ta göreve başlayacağı açıklandı.