Suriye’de olağanüstü hal son buldu!

Suriye Sağlık Bakanlığı, Halep, Deyrizor ve Rakka’da ilan edilen olağanüstü halin sona erdiğini açıkladı. Bölgede sağlık altyapısının yeniden kurulması için kapsamlı bir iyileşme dönemine girildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2026 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2026 21:34
https://haberdeger.com/

Suriye Sağlık Bakanlığı, hükümet ile terör örgütü YPG/SDG arasındaki askeri gerilimlerin ardından Halep, Deyrizor ve Rakka vilayetlerinde ilan edilen olağanüstü halin kaldırıldığını duyurdu. Bakanlık, acil müdahale sürecinden sürdürülebilir iyileşme aşamasına geçildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, ocak ayı ortasında ilan edilen olağanüstü halin sona erdiği ve sağlık alanında yeniden yapılandırma çalışmalarının başlatıldığı vurgulandı.

Bakanlık, önümüzdeki süreçte temel sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesine odaklanılacağını belirterek şu alanların öncelikli olacağını açıkladı:

Birinci basamak sağlık hizmetleri

Ulusal aşılama programları

Anne ve çocuk sağlığı hizmetleri

Yaşlılara yönelik sağlık hizmetleri

Bu hizmetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, Acil Durum Operasyon Merkezi ekiplerinin Halep, Deyrizor ve Rakka vilayetlerinin yanı sıra Halep kırsalındaki Deyr Hafir beldesinde saha ziyaretleri gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu ziyaretlerde:

Sağlık altyapısının mevcut durumu değerlendirildi,

Görevli sağlık personeline destek sağlandı,

Yerel müdürlüklerle koordinasyon güçlendirildi.

Amaç, acil durumdan kalıcı iyileşme sürecine düzenli ve kontrollü bir geçiş sağlamak olarak ifade edildi.

Bakanlık ayrıca, Haseke, Kamışlı ve Ayn el Arab (Kobani) bölgelerinde de sağlık alanındaki gelişmelerin yakından izleneceğini ve olası risklere hızlı müdahale edileceğini duyurdu.

haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist