
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Trump, Hürmüz Boğazı çevresinde ablukanın başladığını ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump, nükleer materyallerle ilgili olarak İran’ın bu unsurları ya teslim edeceğini ya da ABD’nin doğrudan alacağını söyledi.
Trump, nükleer materyallerle ilgili olarak ise “Ya onlardan geri alacağız ya da kendimiz alacağız” ifadelerini kullanarak sert bir tutum ortaya koydu.
İran’ı uluslararası kamuoyunu tehdit etmekle suçlayan Trump, “Bir ülkenin dünyayı şantajla tehdit etmesine izin veremeyiz” şeklinde konuştu.
ABD yönetiminin bu konuda kararlı olduğunu vurgulayan Donald Trump, İran’ın nükleer faaliyetlerine karşı gerekli adımların atılacağını ifade etti.
haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist