
Sınav 4 şehirde yapılacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenecek Elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (e-YDS 2025/11), 25 Ekim 2025’te gerçekleştirilecek. Sınav, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav uygulama binalarında yapılacak.
Kontenjanlar sınırlı olacak
ÖSYM’nin açıklamasına göre sınav için aday sayısı, bina kapasitesine göre belirlendi. Ankara’da 4 bin 376, İstanbul’da 455, İzmir’de 120 ve Adana’da 316 kontenjan ayrıldı. Adaylar, sınav ücreti ödeme sırasına göre kontenjana dahil edilecek. Kontenjan dolarsa, sistem ücret yatırma işlemini engelleyecek.
Başvurular 16 Ekim’e kadar sürecek
Başvurular 16 Ekim’e kadar ÖSYM’nin “odeme.osym.gov.tr” internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Adayların sınav günü saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısı da yapıldı.