
Bakan Göktaş, "Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde hiçbir vatandaşı geride bırakmama hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, artışlı ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.
Yaşlı, engelli ve engelli yakını aylıkları yükseldi
Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde artışa gidildiğini dile getiren Göktaş, yaşlı aylığının 6 bin 393 liradan 7 bin 257 liraya yükseldiğini bildirdi. Engelli vatandaşlara yönelik desteklerde de önemli güncellemeler yapıldı. Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olanların aylığı 5 bin 103 liradan 5 bin 793 liraya çıkarılırken, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunanların aylığı 7 bin 655 liradan 8 bin 689 liraya yükseltildi. Ayrıca 18 yaş altı engelli yakını olanlara ödenen engelli yakını aylığı da 5 bin 103 liradan 5 bin 793 liraya çıktı.
Evde bakım yardımı 15 bin lirayı aştı
Aylık ortalama 516 bin engelli vatandaşa sağlanan evde bakım yardımına ilişkin güncel rakamları da paylaşan Bakan Göktaş, bu tutarın temmuz-aralık dönemi için 13 bin 878 liradan 15 bin 755 liraya çıktığını kaydetti. Göktaş, bu yıl içerisinde toplam 48,6 milyar lira evde bakım yardımında bulunduklarını belirtti.
SED ve koruyucu aile ödemelerinde artış
İhtiyaç sahibi ailelere çocukları için sunulan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinde de artışa gidildi. Bu kapsamda, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya yükseldiği ifade edildi. Göktaş son olarak, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya artırıldığını aktardı.
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist