
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yayımladığı piyasa katılımcıları anketini değerlendirirken sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, “Yakın dönem gelişmelerine duyarlı olan enflasyon beklentileri, kasım ayında da artış gösterdi” ifadelerini kullandı.
Bakan, sıkı para ve maliye politikası, hedef enflasyonla uyumlu fiyat ayarlamaları ve arz yönlü tedbirler sayesinde dezenflasyon sürecinin desteklendiğini belirtti. Şimşek, “Kararlılıkla uyguladığımız politikalarla dezenflasyonun sürmesini ve önümüzdeki dönemde beklentilerin hedeflerimize yeniden yakınsamasını öngörüyoruz” dedi.
Özetle, hükümet enflasyonla mücadelede kararlılığını sürdürdüğünü ve ekonomik göstergelerde iyileşme beklediğini vurguladı.