Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde dikkat çeken buluşma: Kılıçdaroğlu ve İnce yan yana

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin vefat eden babası emekli Hava Savunma Albayı Fevzi Tunç Türeli, Ankara’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2026 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2026 17:14
https://haberdeger.com/

Ahmet Hamdi Akseki Camii'ndeki tören, siyasi atmosferin gergin olduğu bir dönemde kritik isimleri bir araya getirdi.

Yıllar sonra gelen "yana yana" görüntü

Cenaze töreninin en çok konuşulan anlarından biri, geçmiş dönemde yaşanan sert polemikler ve ayrılık sürecinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin yıllar sonra ilk kez aynı karede yer almasıydı. Cenaze namazı sırasında yan yana saf tutan ikilinin bu görüntüsü, siyasetteki geçmiş kırgınlıkların gölgesinde büyük ilgi topladı.

"CHP Genel Başkanı" ibaresi söküldü

Törende yaşanan asıl kriz ise çelenk alanında ortaya çıktı. Özgür Özel tarafından gönderilen çelenge yönelik gerçekleştirilen müdahale, katılımcıların dikkatinden kaçmadı. Özel’in isminin yer aldığı çelenkteki "CHP Genel Başkanı" ibaresinin bulunduğu kısmın, kimliği belirsiz kişilerce söküldüğü görüldü.

Askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'daki törene CHP MYK üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Siyasi gerilimin gölgesinde geçen namazın ardından, emekli Hava Savunma Albayı Fevzi Tunç Türeli için cami avlusunda askeri bir tören düzenlendi. Türeli, kılınan cenaze namazı ve gerçekleşen askeri uğurlamanın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda dualar eşliğinde defnedildi.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist