Ali Babacan’dan fon krizi çıkışı!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, fon krizindeki usulsüzlüklerden haberdar olduklarını belirten üç ismin doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı çalıştığını savunarak, “Erdoğan’ın bu işten haberi var mıydı?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2026 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2026 21:09
https://haberdeger.com/

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, fon krizine ilişkin açıklamasında, usulsüzlüklerden haberdar olduklarını belirten üç ismin doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı çalıştığını savundu. Babacan, “Sayın Erdoğan’ın bu işten haberi var mıydı, yok muydu?” sorusunu yöneltti.

Fon krizinin siyasi ve bürokratik destek olmadan bu boyuta ulaşamayacağını öne süren Babacan, SPK ve Borsa İstanbul yönetimindeki sorumluların görevden alınmasını istedi.

Babacan ayrıca, soruşturmanın bağımsız ve şeffaf yürütülebilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması ve beş kişilik uzman bir görev gücü oluşturulması çağrısında bulundu.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist