
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 9’uncu dalga operasyon kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve 43 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonrası Beyoğlu Belediyesi önünde toplanan temizlik işçileri, Güney’e destek açıklaması yaptı.
“Başkanımızla birlikte ayaktayız” Belediye işçilerinden biri, sekiz yıldır Beyoğlu’nda temizlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Sabah başkanımızın alındığını duyduk, hepimizde kırgınlık oluştu. Ama biliyoruz ki başkanımız dimdik duruyor, biz de onun yanında dimdik duruyoruz. Geldiği ilk günden beri çalışma koşullarımızı iyileştirdi. Karda kışta çorapsız çalıştığımız günleri biliyorum. Sabahın ayazında bir tas çorba dağıtılması bile bizi kendimize getirdi.”
“Bize değer kazandırdı” İşçi, Güney’in işçilere yönelik projelerini de anlattı: “Bize emekçi evi yaptı. Duşlarımız var, artık pisliği evimize götürmüyoruz. Masaj koltuğundan sıcak çaya kadar düşünülmüş bir yer. Bu saygıyı bize başkanımız kazandırdı. İnsanlar yukarıdan çöp atarken biz aşağıda çalışıyorduk. Artık saygı görüyoruz.”
“Beyoğlu’nda görülmemiş hizmetler yapıldı” Güney döneminde hayata geçirilen sosyal hizmetlere değinen işçiler, emekliler için açılan evlerde çayın 1 lira olduğunu, okullarda çocuklara ücretsiz su dağıtıldığını, yaşlılar için pazara servis imkânı sağlandığını söyledi. “Başkanımızın içeri alınması bizi işten alıkoymadı, tam tersine daha çok çalışacağız. Çünkü o bize, ‘Ben içerideyken kesinlikle işlerinizi savsaklamayın’ dedi. Biz de görevimizi sonuna kadar yapacağız.”