
Yerel seçimlerin ardından siyasi partiler arasındaki belediye başkanı transferleri sürerken, Ankara kulislerinde yeni ve geniş kapsamlı bir katılım dalgası konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa eden ve yoluna bağımsız devam edeceğini belirtmiş olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın iktidar partisine geçeceği yönündeki iddialar hareketliliği artırdı.
Toplu katılım iddiası gündemde
tv100 ekranlarında yayınlanan 'Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık' programında konuşan gazeteci Hacı Yakışıklı, siyaset gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu. Sadece iktidar kanadında değil, CHP kulislerinde dahi Aras'ın AK Parti'ye geçeceğinin birkaç aydır yüksek sesle dillendirildiğini belirten Yakışıklı, ufukta toplu bir geçiş hazırlığı olduğuna dikkat çekti.
108 Belediye Başkanı geçiş yaptı
AK Parti'ye şu ana kadar farklı partilerden 108 belediye başkanının geçiş yaptığını hatırlatan Yakışıklı, sürecin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak iddiasını şu sözlerle dile getirdi: "Şu anda AK Parti Genel Merkezi'nin önünde görüşmelerin ileri seviyeye vardığı bir büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi bekliyor. Cumhurbaşkanı onay verdiği zaman bu geçişler gerçekleşecek."
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist