Can Holding soruşturmasında yeni gelişme: 9 şirkete daha el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında el konulan şirket sayısını artırdı. Suç gelirlerinin aklandığı iddiasıyla 9 şirket daha TMSF’ye devredildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2025 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2025 09:02
https://haberdeger.com/

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir karar aldı. Daha önce birçok şirkete el konulan holding bünyesinde faaliyet gösteren 9 şirkete daha el konuldu. Kararın, “suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “örgütlü faaliyet” şüpheleri üzerine alındığı açıklandı.

“Kuvvetli şüphe” vurgusu yapıldı Başsavcılıktan yapılan açıklamada, holding bünyesinde hâlen aktif olan bazı şirketlerde yüksek tutarda mal varlığı bulunduğu, ancak bunların önceki tedbir kapsamına alınmadığının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, bu şirketlerin suç örgütü faaliyetlerine hizmet ettiğine dair “kuvvetli şüphe” bulunduğu vurgulandı.

El konulan şirketler İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla el konulan şirketler şunlar oldu:

Türktab Marketing Sigara ve Tütüncülük AŞ

ZA Lojistik ve Araç Kiralama Hizmetleri Ticaret AŞ

Canpet Benzin İstasyon İşletmeciliği AŞ

Tares Teknolojik Ürünler İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Furkon Teknik Hırdavat Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

Temiz Petrol ve Gayrimenkul Ticaret AŞ

MCN Petrol AŞ

Yön Özel Eğitim Basım Yayın San. Tic. AŞ

Mer Yatırım ve Özel Eğitim Hiz. AŞ

Soruşturma genişletiliyor Başsavcılık, dosyanın TMSF, MASAK, İstanbul Emniyeti ve İstanbul Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle yürütüldüğünü, soruşturmanın genişletilerek devam edeceğini duyurdu.

Ne olmuştu? Daha önce düzenlenen operasyonlarda 121 şirketin mal varlığına el konulmuş, holding yöneticilerinden bazıları tutuklanmıştı. MASAK raporlarına göre, şirketler arasında kaynağı belirsiz para transferleri yapılmış, sahte belgelerle vergi yükümlülükleri azaltılmaya çalışılmış ve “Varlık Barışı Kanunu” suistimal edilerek yasa dışı gelirlerin sisteme sokulduğu iddia edilmişti.

Can Holding soruşturması, medya, enerji, eğitim ve finans sektörlerinde geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.