
11 Eylül’de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Tekdağ, “suç örgütü kurmak, vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık ve kara para aklama” suçlamalarıyla ifade vermişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Tekdağ’la birlikte toplam 10 yönetici hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.
El konulan şirketler
Soruşturma kapsamında Can Holding’e bağlı 121 şirkete ve mal varlıklarına el konuldu. Bu şirketler arasında medya kuruluşları Habertürk, Show TV, eğitim kurumları Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejleri de bulunuyor. Ayrıca Tekfen Holding’in Can Grubu’na ait yüzde 17,56 oranındaki payı için de adli tedbir uygulanmıştı.
Soruşturma süreci sürüyor
Tekdağ’ın serbest bırakılması, soruşturmanın seyrini değiştirmese de adli kontrol şartları altında yargılama sürecini sürdüreceği anlamına geliyor. Savcılığın, el konulan şirketler ve mali işlemlerle ilgili incelemeleri ise devam ediyor.
Bu gelişmeyle birlikte gözler, hem medya hem de eğitim sektöründe geniş yansıma bulan Can Holding davasında ilerleyen süreçte alınacak kararlara çevrildi.