
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Manavgat Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Yücel, rüşvet görüntülerinde adı geçen Engin Tüter, Cengiz Coşar ve Hüseyin Cem Gül’ün kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. Meclis grubundaki 7 kişinin gözaltına alınması nedeniyle Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile önceki başkan Şükrü Sözen’in parti üyeliklerinin de askıya alındığını belirtti.
"Rüşvet kumpasının baş aktörleri" disipline sevk edildi
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bugünkü MYK toplantımızda, Manavgat’ta yaşanan süreçle ilgili olarak, bu rüşvet kumpasının baş aktörü olan Engin Tüter, Cengiz Coşar ve Hüseyin Cem Gül'ün kesin ihraç istemiyle disipline sevkine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.
İki belediye başkanının üyeliği donduruldu
Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla daha önce ve mevcut dönemde görev yapan iki belediye başkanına da geçici yaptırım uygulandı. Yücel, “Soruşturmanın selameti açısından, belediye meclis grubundan 7 kişinin gözaltına alınması, bu meclis üyesi listelerinin oluşturulmasında dahli olmaları nedeniyle Belediye Başkanımız Niyazi Nefi Kara ve önceki Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’in üyelikleri askıya alınmıştır” dedi.