Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yoğun diplomasi trafiği

Liderlerle kritik temaslar: Antalya’daki zirvede Erdoğan’ın görüşme trafiği hız kesmedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2026 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2026 21:08
https://haberdeger.com/

Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu kapsamında yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Forum çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmelerde, bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında Ahmed Şara ile bir araya gelirken, görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın gibi üst düzey isimler de katıldı. Görüşmede bölgesel güvenlik başta olmak üzere kritik başlıklar ele alındı.

Erdoğan ayrıca, Şahbaz Şerif ile ikili bir görüşme gerçekleştirirken, ardından Tamim bin Hamad Al Sani ile birlikte üçlü temaslarda bulundu. Görüşmelerde Türkiye’nin diplomatik ilişkileri ve bölgesel iş birlikleri ön plana çıktı.

Antalya’daki temaslarını sürdüren Erdoğan’ın, önümüzdeki süreçte de uluslararası liderlerle görüşmelerine devam etmesi bekleniyor.

haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist