Damal Belediyesi'ne rüşvet soruşturması: Belediye Başkanı gözaltında

Ardahan merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen rüşvet operasyonunda, Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt'un da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ev, iş yeri ve belediyedeki adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile belgeye el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2026 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2026 13:37
https://haberdeger.com/

Doğu Anadolu'da yerel yönetim ölçeğinde dikkat çeken adli bir süreç başlatıldı. Ardahan'ın Hanak ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen rüşvet soruşturması çerçevesinde emniyet birimleri operasyon için harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında Ardahan merkezli 6 ayrı ilde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, bağımsız aday olarak girdiği yerel seçimlerde yaklaşık yüzde 45 oy alarak göreve gelen Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt ile birlikte toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Belgeler ve dijital materyaller incelemede

Gözaltı kararlarının ardından güvenlik güçleri şüphelilerin ev, iş yeri ve makam odalarında detaylı arama faaliyetleri yürüttü. Aramalar sonucunda el konulan çeşitli doküman, dosya ve dijital verilere emniyet birimlerince incelemek üzere el konuldu. Gözaltındaki 10 şüphelinin emniyetteki ifade ve sorgu işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist