
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi telefon aracılığıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen temaslarda, halihazırda yürütülen müzakere sürecindeki son aşama ve bölgedeki güncel gelişmeler masaya yatırıldı.
Arakçi'den Pakistan teması ve kararlılık mesajı
İran basınında yer alan haberlerde, Bakan Arakçi'nin aynı gün içinde Pakistan Genelkurmay Başkanı Asim Munir ile de bir telefon görüşmesi yaptığı aktarıldı. Bu görüşmelerde de bölgesel ve küresel meselelerin değerlendirildiği kaydedildi.
Haberlerde, ABD'nin bölge politikalarını eleştiren Arakçi'nin olası bir saldırıya karşı kararlı bir mukavemete hazır olduklarını vurguladığı belirtildi. İran'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü müdafaa etmek amacıyla tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Arakçi, ülkesinin bu husustaki kararlılığının altını çizdi.
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist