2026 yılına girerken yayımladığı yazılı mesajda değerlendirmelerde bulunan Duran, Türkiye’nin son bir yılda güvenlikten diplomasiye, ekonomiden afet yönetimine uzanan geniş bir alanda ilerleme kaydettiğini belirtti. Duran, bu sürecin Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sürdürüleceğini ifade etti.
Afet sonrası yeniden imarda “devlet–millet” vurgusu
Duran, “asrın felaketi”nin ardından yürütülen yeniden imar ve ihya çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek; konut, köy evi ve iş yeri dâhil 455 bin 357 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti. Bu sürecin, devletin kriz yönetme kapasitesini ve toplumsal dayanışmayı ortaya koyduğunu söyledi.
Gazze ve insani diplomasi
Dünya genelinde çatışmaların sürdüğü bir dönemde özellikle Gazze’de yaşanan insani dramın altını çizen Duran, Türkiye’nin uluslararası platformlarda adil ve kalıcı çözüm için yoğun çaba gösterdiğini belirtti. Türkiye’nin bundan sonra da mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.
2026’da diplomasi trafiği yoğunlaşacak
Duran, 2026’nın dış politika açısından “tarihî” bir yıl olacağını ifade ederek; Türkiye’nin NATO Liderler Zirvesi, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi ve COP31 gibi küresel önemde toplantılara ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Bu zirvelerin, Türkiye’nin uluslararası etkinliğini artıracağını söyledi.
Yatırım, üretim ve istihdam vurgusu
Türkiye’nin üretim gücü, stratejik konumu ve güven veren ekonomisiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için