
CHP Genel Koordinatörü Gürsel Tekin, gazeteci Sinan Burhan’ın yönettiği “Anadolu Sohbetleri” programında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İç siyasetten dış politikaya ve toplumsal meselelere kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunan Tekin, CHP’den ayrılarak YENİ Parti’yi kuran Özgür Özel’e dikkat çeken bir çağrıda bulundu.
"Cumhurbaşkanı adayımız var, günü gelince açıklanacak"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimlere hazırlıklı olduğunu belirten Gürsel Tekin, partinin cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu söyledi. Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletin güvenini alabilecek, donanımlı, birikimli bir cumhurbaşkanı adayı zaten vardır. Günü geldiğinde bu isim Genel Başkanımız tarafından açıklanacaktır. Yeni parti uçuyor mu? Yeni partinin adayı kim olur bilemem, Özgür Bey'de de böyle bir niyet görmüyorum" ifadelerini kullandı.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel ile uzun yıllar mesai yaptıklarını hatırlatan Tekin, Özel'in partiye dönüşü için tek şartın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemek olduğunu vurgulayarak, "Sayın Özgür Özel ile bizim uzun süre mesaimiz oldu. Ben hiçbir kötü laf söylemedim kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu'na kullanmış olduğu laflardan dolayı özür dilerse CHP’ye dönebilir" dedi.
İBB Meclisi İçin "Cumhur İttifakı" uyarısında bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki üye sayılarına değinen Tekin, istifa ve göreve iadeler sonrasında dengelerin hassas bir noktaya geldiğine işaret etti. Meclis Başkanvekilliğinin Cumhur İttifakı’na geçme riski bulunduğunu ifade eden Tekin, CHP’nin kazandığı belediyeleri korumak için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi. Açıklamasında, "Biz geldiğimiz günden itibaren her türlü kötülüğe rağmen, ilçeler dahil olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanmış olduğu belediyelerin muhafaza edilmesi için koşulsuz, talepsiz her türlü desteği verdik. Şimdi biz değil, yeni parti 'ayrılalım' dediler. Önümüzdeki günlerde nasıl bir tablo çıkacak bilmiyorum ama bir seçim olduğunda, her şeye rağmen kazandığımız ildeki belediyenin devamı için desteğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Kurultay tartışmalarına yanıt: "Müteahhit çeteleri"
Parti yönetimine yönelik eleştirilere tepki gösteren Tekin, delegelere para karşılığında müdahale edildiği yönündeki iddialara ilişkin ellerinde belgeler olduğunu savundu. "Bize 'Butlan Yönetimi' veya 'Mutlak Yönetim' diyorlar. Bu işi bu noktaya getiren, parayla delege halleden müteahhit çeteleridir. Kendilerine güveniyorlarsa belgeleriyle karşımıza çıksınlar" çağrısında bulundu.
Dış Politika Ve Toplumsal Meseleler
"Terörsüz Türkiye" sürecini başından itibaren desteklediğini belirten Tekin, milli meselelerin iç politika malzemesi yapılmaması gerektiğini ifade etti.Açıklamasında "Sayın Bahçeli bu açıklamayı ilk yaptığında kendisini kutlamış bir insanım. 2008 yılında 'Bu sorun CHP ve MHP olmadan çözülemez' demiştim ve haklı çıktım. Bugün iktidarın, MHP'nin ve CHP'nin bu yöndeki çabası çok önemlidir ve daha da hızlı yürütülmelidir. Süreci sonuna kadar destekliyorum" ifadelerini kullandı.
Mekke İttifakı, Bedir İttifakı ve Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanları Anlaşması gibi hamlelerin Türkiye'nin uluslararası arenadaki gücünü gösterdiğini dile getiren Tekin, bu adımları doğru bulduklarını belirtti. Açıklamasında "Dış politikada çok netiz; ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa, iktidarda kimin olduğunun hiçbir önemi olmadan onu sonuna kadar destekleriz. Türkiye; Orta Doğu'dan Afrika'ya kadar sınırlarının dışında gücünü gösteren bir ülkedir, bu girişimler milli çıkar açısından son derece doğrudur" dedi.
Ayrıca Türkiye'deki bağımlılık sorununa da dikkat çeken Tekin, ülke genelinde 7-8 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunduğunu öne sürerek, bu tehlikeyle mücadelenin öncelikli gündem maddesi yapılması gerektiğini vurguladı.
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist