Hakan Fidan: Von der Leyen’in açıklamaları talihsizdi

Hakan Fidan, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in Türkiye’ye yönelik sözlerini “talihsiz” olarak değerlendirdi. Fidan, gerekli diplomatik temasların kurulduğunu belirterek, “Hallettik, düzelttik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2026 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2026 21:16
https://haberdeger.com/

İngiltere ziyareti kapsamında Oxford Üniversitesi’nde konuşan Fidan, Von der Leyen’in Türkiye’yi Rusya ve Çin ile birlikte değerlendiren açıklamalarına tepki gösterdi.

“Von der Leyen’in açıklamaları talihsizdi. Gerekli iletişimler kuruldu” diyen Fidan, konunun diplomatik yollarla çözüldüğünü ifade etti.

Fidan, konuşmasında küresel gelişmelere de değinerek, son yıllarda artan krizlerin uluslararası sistemi kırılma noktasına getirdiğini söyledi. Özellikle Orta Doğu’daki gerilimlere dikkat çeken Fidan, İsrail’in eylemlerinin bölgesel sınırları aşıp küresel güvenliği etkilediğini vurguladı.

Türkiye’nin diplomasi anlayışına da değinen Fidan, krizlerin çözümünde diyalog ve arabuluculuğun önemine işaret ederek, Türkiye’nin bu süreçlerde aktif rol üstlendiğini belirtti.

haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist