
İstanbul’un yargı teşkilatında beklenen başsavcı atamaları bir kez daha ertelendi. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) olağanüstü toplantısında, aday isimler üzerinde uzlaşma sağlanamayınca karar ileri bir tarihe bırakıldı.
HSK 1. Dairesi’nde yapılan görüşmelerde özellikle bir başsavcı adayı konusunda üyeler arasında görüş ayrılığı yaşandığı öğrenildi. Mutabakat sağlanamayınca atamalar ertelendi.
Adliye kulislerinde, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı için mevcut Başsavcı Vekili’nin isminin öne çıktığı, mevcut başsavcının ise Ankara’ya görevlendirilebileceği konuşuluyor. Ayrıca Bakırköy Başsavcılığı için de değişiklik ihtimali gündemde.
Kararın İstanbul’daki yargı dengelerine doğrudan etki etmesi beklendiği için Ankara ve İstanbul’daki adliye kulislerinde yoğun hareketlilik yaşandığı bildiriliyor.