
Özgür Özel, CHP’ye yeniden dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya kapıyı kapattı. Özel, canlı yayında yaptığı açıklamada CHP’ye dönüşün gündeminde olmadığını söyledi.
Özel’in açıklaması, CHP’de yaşanan değişim ve YENİ Parti’nin kuruluşunun ardından başlayan “geri dönüş” tartışmalarına yanıt olarak değerlendirildi.
Yargıtay’dan “mutlak butlan” kararının bozulmasını beklediğini belirten Özel, CHP’nin yeniden seçilmiş yöneticiler tarafından yönetilmesi gerektiğini savundu.
Muharrem İnce’nin “helal parayla parti kurmak zor” sözlerine de değinen Özel, önce bu ifadeye alındığını ancak İnce’nin kendisine mesaj göndererek sözlerinin Memleket Partisi döneminde yaşadığı zorluklara yönelik olduğunu açıkladığını söyledi.
“Çerçeve yasa” tartışmalarında ise partisinin yaklaşımını savunan Özel, “Mutlak bir evet ve hayır yok” diyerek milletvekillerinin oylarına müdahale etmediklerini belirtti. Anayasa değişikliği tartışmalarına da kapıyı kapatarak, “Öyle bir şeyde biz yokuz” dedi.
Özel’in en sert çıkışlarından biri Melih Gökçek konusunda geldi. Murat Ağırel’in gazeteciliğine vurgu yapan Özel, Gökçek’in sorgulanması gerektiğini savunarak şu ifadeyi kullandı:
“Gökçek alındıktan sonra neler anlatır, iş nerelere varır o da ayrı mevzu.”
Deniz Göktaş’ın tutukluluğuna da değinen Özel, cezaevi ziyareti sırasında kendisine söylediği sözü aktardı: “Sen de 45 gün yattın, 45 sene ekmeğini yersin.”
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist