
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Kağıthane’de düzenlediği mitingde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, devam eden yargı süreçlerine değinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.
“Savcına güveniyorsan duruşmalar canlı yayınlansın”
Özel, iddianameleri eleştirerek, “Savcına güveniyorsan, o iddianamenin arkasında duruyorsan bütün duruşmalar canlı yayınlansın. Hodri meydan” dedi. Gizli tanık ifadelerine dikkat çeken Özel, tutuklu yargılamalara tepki gösterdi.
“AK Partililer birbirleri hakkında evrak uçuruyor”
Konuşmasında yargı ve bürokrasiye yönelik iddialarını da dile getiren Özel, bazı savcı ve bürokratların mal varlıklarının açıklanmadığını, milyonlarca liralık gayrimenkul ve yat iddialarının bulunduğunu söyledi. “Bunların hepsini dosyalayıp ilgili kurumlara teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Sandığa el uzatılırsa bir daha dağılmayız”
Özel, konuşmasının son bölümünde sandık vurgusu yaparak, “Sandık vazgeçilmezimizdir. Sandığa el uzatmaya kalkarlarsa toplanırız ve bir daha dağılmayız” dedi. Dış politika üzerinden de iktidarı eleştiren Özel, CHP’nin Cumhuriyet’in kurucu değerlerinin partisi olduğunu vurguladı.