
Devlet bürokrasisinde ve ekonomi yönetiminin kritik makamlarında geniş kapsamlı bir görev değişimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar doğrultusunda, bakanlıklar ile bağlı kurum ve kuruluşlarda üst düzey atama ve görevden almalar yapıldı.
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Kutluhan Taşkın atandı
Yayımlanan karara göre, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkan Yardımcısı Kutluhan Taşkın getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tepe yönetiminde de önemli bir değişime gidildi. GİB Başkanlığı koltuğuna, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Candan atandı. GİB Başkan Yardımcılıklarına Kaan Kasım, Zekayi Çenge ve Hüseyin Azili getirilirken, Daire Başkanlığı görevine ise Ferhat Dinçer atandı.
SPK ve KGK Başkanları görevden alındı
Atama kararnamesinde üst düzey görevden almalar dikkat çekti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Mahmut Sütcü ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (KGK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül görevden alınan isimler arasında yer aldı.
diğer kurumlarda üst düzey görev değişimleri
Bürokrasinin diğer kademelerinde de atama süreçleri tamamlandı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine Hikmet Yıldırım, genel müdür yardımcılığına ve yönetim kurulu üyeliğine Salih Ercan, birinci hukuk müşavirliğine ise Nigar Genç getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ise açık bulunan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığına Mahmut Musa Timur, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına ise Özge Umut Eker atandı.
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist