Rojin Kabaiş dosyasında kritik adım: Yeni ekip kuruldu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Rojin Kabaiş soruşturmasında kilit öneme sahip cep telefonunun incelenmesi için özel bir ekip oluşturulduğunu açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2026 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2026 16:56
https://haberdeger.com/

Adalet Bakanı Akın Gürlek, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürlek, kamuoyunda yakından takip edilen Rojin Kabaiş soruşturmasına ilişkin önemli bilgiler paylaşarak, dosyada kritik rol oynayan cep telefonunun yeniden incelemeye alındığını duyurdu.

Telefon yeniden inceleniyor

Daha önce teknik inceleme için yurt dışına, İspanya’ya gönderilen cep telefonuyla ilgili yeni bir süreç başlatıldığını belirten Gürlek, bakanlık bünyesinde özel bir teknik ekip kurulduğunu ifade etti. Gürlek, “Cep telefonunu çözersek soruşturmada çok önemli bir mesafe alacağımızı düşünüyoruz” dedi. Gürlek, özellikle kamuoyunda hassasiyet oluşturan faili meçhul dosyalar üzerinde titizlikle çalışıldığını vurguladı. Kadın ve çocuklara yönelik suçların aydınlatılmasının toplum açısından büyük önem taşıdığını belirten Gürlek, bu tür dosyalarda olumlu sonuçlara ulaşmak için yoğun çaba sarf edildiğini dile getirdi.

Soruşturmada umutlu beklenti

Rojin Kabaiş dosyasında yeni kurulan teknik ekibin çalışmalarına başladığını aktaran Gürlek, sürecin yakından takip edildiğini söyledi. Başsavcılıkların da dosya üzerinde çalıştığını belirten Gürlek, yeniden başlatılan teknik incelemenin soruşturmada önemli bir aşama kaydedilmesini sağlayabileceğini ifade etti.

haberdeger.com Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist