Sermaye piyasasında 4 tutuklama: Bakan Gürlek'ten net mesaj

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sermaye piyasalarındaki şüpheli işlemlere ilişkin soruşturmaların detaylarını paylaştı. Fon yönetim kurulu başkan ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 4 şüphelinin tutuklandığını belirten Gürlek, spekülatif paylaşımlar yapan 246 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2026 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2026 11:06
https://haberdeger.com/

Adalet Bakanlığı'ndan sermaye piyasası soruşturması

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen şüpheli işlemlerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakından takip edildiğini bildirdi. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na soruşturma izni verilmesi amacıyla müzekkereler yazıldığı ve son olarak geçtiğimiz ay Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yeni bir başvuru yapıldığı ifade edildi. Adli makamların tespit ve talepleri doğrultusunda yürütülen incelemeler sonucunda, SPK tarafından 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesi kapsamında bir kısım fon ve pay piyasasında manipülatif işlemler gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.

4 şüpheli tutuklandı ve malvarlıklarına tedbir konuldu

Yürütülen soruşturmalar çerçevesinde fon yönetim kurulu başkan ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 4 şüphelinin tutuklandığı bildirildi. 51 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanırken, şüphelilerin malvarlıklarının kaçırılmasına imkân verilmemesi amacıyla ilgili hesaplar ile tüm malvarlığı değerleri hakkında tedbir kararları alındığı açıklandı.

Spekülatif paylaşımlara erişim engeli

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen başlatılan ayrı bir soruşturma kapsamında, yatırımcıda korku ve paniğe neden olabilecek spekülatif paylaşımlar yapan 246 sosyal medya hesabı hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce erişimin engellenmesine karar verildiği ve kararın uygulanması amacıyla Siber Güvenlik Başkanlığı'na gönderildiği belirtildi.

Bakan Gürlek'ten sosyal medya açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştığı açıklamanın tamamı şu şekilde: "VATANDAŞIMIZIN ALIN TERİNİ, EMEĞİNİ VE BİRİKİMİNİ İSTİSMAR EDENLERDEN HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORULACAKTIR İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen şüpheli işlemleri yakından takip etmektedir. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kuruluna soruşturma izni verilmesi amacıyla müzekkereler yazılmaktadır ve son olarak geçtiğimiz ay Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yeni bir başvuru yapılmıştır. Adli makamlarımızın tespit ve talepleri doğrultusunda yürütülen incelemeler sonucu, SPK tarafından 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesi kapsamında bir kısım fon ve pay piyasasında manipülatif işlemler gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu kapsamda, fon yönetim kurulu başkan ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklanmıştır. 51 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmış; malvarlıklarının kaçırılmasına imkân verilmemesi amacıyla ilgili hesaplar ile tüm malvarlığı değerleri hakkında tedbir kararları alınmıştır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen başlatılan ayrı bir soruşturma kapsamında, yatırımcıda korku ve paniğe neden olabilecek spekülatif paylaşımlar yapan 246 sosyal medya hesabı hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliğince erişimin engellenmesine karar verilmiş; kararın uygulanması amacıyla Siber Güvenlik Başkanlığı'na gönderilmiştir."

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist