
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum atanması kararının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kurumun idari durumu ve öğrencilerin eğitim süreçlerine dair bilgilendirmede bulundu.
"Tedbirler ivedilikle alındı"
Konuya ilişkin YÖK tarafından yapılan resmi açıklamada, adli süreç ile eğitim-öğretim faaliyetlerinin ayrıştırıldığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayyum atanmıştır. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz şekilde sürdürülmesi hususunda gerekli tedbirler ivedilikle alınmaktadır."
Soruşturma kapsamında yöneticiler ve akademisyenler gözaltına alındı
Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum atanması kararı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 6 Kasım tarihinde alındı. Soruşturma kapsamında okul yönetici, akademisyen, muhasebe ve idari personelinden oluşan 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin Selin Sarılı, Leyla Anıl Göl, Mehmet Sedat Bekiroğlu, Ahmet Seval, Melih Karagöz, Yusuf Eren, Belen Tekinbaş, Cihan Erdönmez, Hülya Kahraman, Ali Ergün Gümüş ve Ali Aydın olduğu öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen Sarıgül soruşturması, yurt içinde ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığı iddialarına dayanıyor. Soruşturma çerçevesinde aralarında Emir Sarıgül ve Ömer Sarıgül'ün de bulunduğu 29 kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti. İtirafçı olan Emir Sarıgül ilerleyen süreçte serbest bırakılırken, dosyada 28 sanığın tutukluluk hali devam ediyor. Soruşturma kapsamında Mustafa Sarıgül’ün dosyası ise ayrılarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist