Bakan Fidan, Portekizli mevkidaşı Rangel ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekizli mevkidaşı Paulo Rangel ile bir araya geldi. Görüşmede Avrupa güvenliği ve ortak sorumluluk vurgusu öne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2026 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2026 23:26
https://haberdeger.com/

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel ile temaslarda bulundu. Görüşme, Portekiz Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Büyükelçiler Konferansı kapsamında gerçekleştirildi.

Konferansta hitapta bulunan Bakan Fidan, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu güvenlik risklerine dikkat çekerek, “Avrupalılar olarak hepimiz aynı gemideyiz. Kendi evimizin güvenliğini ve emniyetini sağlamak, varoluşsal bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

Fidan’ın açıklamaları, Avrupa’da ortak güvenlik anlayışı ve iş birliğinin güçlendirilmesi mesajı olarak değerlendirildi. Görüşmede, Türkiye ile Portekiz arasındaki diplomatik ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin de ele alındığı belirtildi.