CHP’li Başarır’dan sert tepki: Şafak operasyonunu rutin haline getirdiniz!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik operasyona demokrasi vurgusuyla karşı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2025 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2025 10:00
https://haberdeger.com/

Bayrampaşa Belediyesi’ne bu sabah düzenlenen operasyonun ardından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Başarır, seçilmiş belediye başkanlarının şafak operasyonlarıyla görevden alınmasına tepki göstererek, bu uygulamayı “halkın iradesine savaş açmak” olarak nitelendirdi.

“Seçimle geleni operasyonla almayı rutin haline getirdiniz” Başarır, iktidara yönelik eleştirisinde, “Seçimle geleni şafak operasyonuyla almayı rutin haline getirdiniz. Az kaldı, halk bu rutini sandıkta bozacak!” ifadelerini kullandı. Hukukun siyasetin aracı haline getirildiğini söyleyen Başarır, bu durumun demokrasiyi zedelediğini vurguladı.

“Zulmünüz batacak, aydınlık doğacak” CHP’li Başarır, Türkiye’de demokrasinin yerine zulüm düzeninin ayakta tutulmaya çalışıldığını öne sürdü. “Bayrampaşa’da yaşanan bu son operasyon, bir kez daha demokrasinin değil zulmün güçlendirildiğini gösteriyor. Ama zulmünüz batacak, elbet aydınlık doğacak!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.