
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın mahkeme kararıyla görevden alınması ve yerine kayyum heyeti atanmasının yankıları sürüyor. Karara ilk tepki, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’ndan geldi.
“Hukukun işlememesi en büyük sorundur”
Dilek İmamoğlu, yaptığı açıklamada, hukukun evrensel ilkelerine aykırı uygulamaların Türkiye’nin geleceği için büyük bir tehlike olduğunu vurguladı: “Dün alınan CHP İstanbul İl Başkanlığı kararı da, adil bir yargılama olmadan özgürlüklerinden mahrum bırakılan belediye başkanları, bürokratlar, siyasiler ve belediye emekçileri de bize aynı gerçeği hatırlatıyor: Hukuk, birilerini susturmak için değil; herkese eşit, adil ve tarafsız davranmak için vardır.”
“Adaletin olmadığı yerde demokrasi nefessiz kalır”
İmamoğlu, demokrasi ve adaletin toplumsal huzurun temel unsuru olduğuna dikkat çekti: “Adaletin olmadığı yerde demokrasi nefessiz kalır. Halkın eşit ve özgür yaşama umudu her geçen gün daha da azalır. Demokrasi olmazsa toplumsal huzur bozulur. Hukukun işlememesi, ülkemizin geleceğinin en büyük sorunudur. Yöneticilere yönelik bu adaletsiz uygulamaları asla kabul etmiyoruz.”
“Bu ses susmayacak”
Dilek İmamoğlu, mücadele kararlılığını ise şu sözlerle dile getirdi: “Milletimizin umudu ve dayanışması tüm baskılardan güçlüdür. Demokrasinin güçlenmesi ve hukukun yeniden işlemesi için mücadelemiz her geçen gün büyüyor. Çocukların ve gençlerin mutlu yarınları için dayanışmamız ve umudumuz güçleniyor. Halkın vicdanının sesi ülkemizin dört bir yanında yankılanıyor. Bu ses susmadı ve susmayacak.”