Milletvekilinin çakarlı yemek sefası olay oldu

İYİ Parti milletvekilinin sıradan bir yemek için tercih ettiği gösterişli yöntem tepkilerin odağına yerleşti. O anların bir de reklam filmine dönüşmesi üzerine eleştiriler çığ gibi büyüdü.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2026 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2026 14:01
https://haberdeger.com/

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, yemek yemek için gittiği bir kokoreççideki görüntüleriyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Günlük bir yemek organizasyonu olmasına rağmen mekana çakarlı araçlardan oluşan şatafatlı bir konvoyla giden Türkeş, vatandaşların sert eleştirilerine maruz kaldı. Olayın en çok konuşulan boyutlarından biri ise, bu gösterişli anların ilgili işletme tarafından kayıt altına alınarak bir tanıtım videosu olarak servis edilmesi oldu.

Sıradan bir yemeğe abartılı konvoy

Trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan ve yasa gereği belirli kurallar çerçevesinde kullanılması gereken çakar sisteminin şahsi bir etkinlik için kullanılması büyük tepki topladı. Kokoreççi dükkanına sirenler eşliğinde giriş yapan konvoy ve sonrasında milletvekiline yapılan abartılı sunum, izleyenler tarafından imtiyazların gereksiz yere kullanılması olarak yorumlandı.

Reklam filmi bardağı taşırdı

Görüntülerin amatör kameralara yansıyan bir detaydan ibaret kalmayıp, kokoreççi tarafından özel kurgulanmış ticari bir şova dönüştürülmesi tartışmaları daha da alevlendirdi. Sosyal medya platformlarında videoyu izleyen çok sayıda kullanıcı, siyasi temsilcilerin halkın içinde daha mütevazı bir profil çizmesi gerektiğini belirterek Ayyüce Türkeş'i eleştiri yağmuruna tuttu. Yapılan yorumlarda, böylesine sıradan bir etkinlikte sergilenen bu gösterişin halkın gerçekliğinden uzak olduğu vurgulandı.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist