
Özgür Özel, bayram namazı için Manisa’daki Hatuniye Camisi’ni tercih etti. Namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Özel, ardından basın mensuplarının karşısına geçerek CHP'de "mutlak butlan" kararı sonrası yaşanan liderlik krizine dair mesajlar verdi.
"81 il başkanımız seçim istiyor"
Parti içinde acilen bir seçim yapılması gerektiğini savunan Özel, örgütün bu konuda hemfikir olduğunu belirtti. Özel, "Bizim partimizde bir an önce seçimin yapılmasını istiyoruz. 81 il başkanımız, bütün üyelerimiz herkes seçim diyor" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı: "2 milyon üyemiz karar versin"
Mahkeme kararıyla göreve dönen Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultay resti çeken Özel, genel başkanın doğrudan üyeler tarafından seçilmesini önerirken, "Kılıçdaroğlu’nun seçimle gelmediği bir partiyi yönetmeye kalkmayacağını ümit ediyoruz. Kurultaya gitmenin yolu çok açık. Bir çağrım var kendisine: 2 milyon üyemizin kararıyla belirlensin genel başkan. Ben hangi delegeyle girmek istiyorsa seçime hazırım. Bu Türkiye’ye çok iyi örnek olmuş olur hem bütün tartışmalar da biter." dedi.
"Yeni bir parti kurmayacağız"
Kendi ekibinin CHP'den ayrılarak yeni bir siyasi hareket başlatacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Özel, tabana partide kalma çağrısı yaptı. Özel, "Şu aşamada kimsenin ayrılmasına gerek yoktur. Yeni bir parti kurma gibi bir durumumuz yok" diyerek iddialara son noktayı koydu.
"Butlana sahip çıkanlarla gönül bağımız yoktur"
Mahkemenin verdiği "mutlak butlan" kararını bir milat olarak kabul ettiklerini söyleyen Özgür Özel, parti içindeki saflaşmaya dair de şu ifadeleri kullandı: "O günden sonra butlana sahip çıkanlar butlancıdır, onlarla bir gönül bağımız yoktur. Ancak o tarihten sonra bize dayanışmaya gelen herkes bizim arkadaşımızdır."
haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist