
Süper Lig'e 4’te 4 yaparak başlayan Galatasaray, kadro planlaması kapsamında bir ayrılığı daha duyurdu. Sarı-kırmızılı kulüp, Danimarkalı sağ bek Elias Jelert’in sezon sonuna kadar İngiltere Championship ekiplerinden Southampton’a kiralandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.
Galatasaray’ın KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Profesyonel futbolcumuz Elias Jelert Kristensen'in 2025/2026 sezonu için satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda Southampton Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, Southampton kulübü şirketimize 300.000 Euro tutarında geçici transfer bedeli ile maksimum 250.000 Euro bonus ödeyecektir. Ayrıca, futbolcunun tüm maaş giderleri de Southampton tarafından karşılanacaktır. Satın alma opsiyonunun devreye girmesi halinde, kulübümüz 8.500.000 Euro tutarında bonservis geliri elde edecektir.”
Elias Jelert, geçtiğimiz sezon Galatasaray’a katılmış ve kısa sürede potansiyelini gösterse de rotasyonda yeterince forma şansı bulamamıştı. İngiltere'de forma giyecek olan genç futbolcunun gelişimi ve performansı, Galatasaray’ın gelecekteki planlarını da şekillendirecek.