
Sultanlar Ligi’nin 10. haftasında voleybolseverlerin merakla beklediği dev derbi oynandı. Sezona 9’da 9 ile başlayan iki namağlup ekip Fenerbahçe ile VakıfBank karşı karşıya gelirken, mücadele tam anlamıyla nefesleri kesti. Karar setine giden derbide gülen taraf 3-2’lik skorla VakıfBank oldu. Böylece VakıfBank 10’da 10 yaparak liderliğini korudu, Fenerbahçe ise sezonun ilk mağlubiyetini aldı.
1. Set: Fenerbahçe Medicana maça fırtına gibi girdi ve 7-0’lık seriyle üstünlüğü ele aldı. Sarı-Lacivertliler set boyunca etkili servisler kullandı ve 5 ace’le oynadı (Vargas 3, Fedorovtseva 2). Fenerbahçe ilk seti 25-14 kazanarak 1-0 öne geçti.
2. Set: VakıfBank oyuna ağırlığını koyarak seti 21-25 kazandı ve skor 1-1 oldu.
3. Set: Fenerbahçe Medicana üçüncü sette üstünlüğü yine eline aldı. 25-17 ile seti kazanan Sarı-Lacivertliler, 2-1’lik üstünlüğe ulaştı. Bu sette Fenerbahçe %79 hücum yüzdesi yakaladı.
4. Set: VakıfBank pes etmedi, dengeli geçen dördüncü seti 23-25 kazanarak maçı karar setine taşıdı.
5. Set: Büyük heyecana sahne olan karar setinde VakıfBank 15-13 üstünlük sağlayarak karşılaşmadan galip ayrıldı.