SON DAKİKA

Avrupa’ya sert çıkış

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Avrupa’nın Rusya politikasını sert sözlerle eleştirerek, Avrupalı liderleri Hitler ve Napolyon’la kıyasladı. Açıklamalar İtalya’da geniş yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2025 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2025 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Avrupa’ya sert çıkış

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, bir televizyon programında AB’nin Rusya’ya yönelik yaklaşımını hedef aldı. Salvini, “Hitler ve Napolyon Rusya’yı diz çöktüremediyse; Kaja Kallas, Emmanuel Macron, Keir Starmer ve Friedrich Merz’in de başarılı olması pek muhtemel değil” ifadelerini kullandı.

Salvini, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların Batı ekonomilerine zarar verdiğini, bunun da enerji faturalarına yansıdığını savundu. Kendisine yöneltilen “Putin yanlısı” eleştirilerine ise, “Ben İtalya yanlısıyım, barıştan yanayım”diyerek karşılık verdi.

Açıklamalar Rusya’dan destek görürken, İtalya’daki muhalefet partileri Salvini’yi sert şekilde eleştirdi. Muhalefet, bu sözlerin Avrupa dış politikası ve güvenliği konusunda hükümet içindeki bölünmeleri gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.