SON DAKİKA

Kremlin WhatsApp’ı engelledi

Rusya yönetimi, Meta’nın yerel yasal düzenlemelere uymadığı gerekçesiyle WhatsApp’a ülke genelinde erişim engeli getirdi. Karar, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov tarafından doğrulandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2026 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2026 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Kremlin WhatsApp’ı engelledi

Yetkililer, Meta’nın veri paylaşımı ve yerel mevzuata uyum konusunda gerekli adımları atmadığını savundu. Bu gerekçeyle WhatsApp’a erişim engelinin devreye alındığı açıklandı.

100 milyondan fazla kullanıcı etkilendi

WhatsApp, Rusya’da en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biriydi.

Kararla birlikte 100 milyondan fazla kullanıcının iletişimi doğrudan etkilendi.

Meta ise yaptığı açıklamada, kararın dijital haklar ve iletişim özgürlüğü açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini savundu.

Alternatif olarak “Max” uygulaması önerildi

Kremlin Sözcüsü Peskov, vatandaşlara hükümet destekli “Max” isimli mesajlaşma uygulamasını alternatif olarak önerdi.

Yetkililer Max’i “ulusal mesajlaşma uygulaması” olarak tanımlarken, eleştirmenler uygulamanın devlet gözetimini artırabileceği endişesini dile getirdi.

Max’in, Çin’deki WeChat benzeri bir yapıya sahip olmasının ve devlet hizmetleriyle entegre çalışmasının planlandığı ifade ediliyor.

ABD–Rusya gerilimi dijital alana taşındı

Uzmanlara göre bu adım, Rusya’nın son yıllarda Batılı teknoloji şirketlerine yönelik kısıtlamalarının devamı niteliğinde. Daha önce Facebook ve Instagram gibi Meta platformları da ülkede sınırlandırılmıştı.

haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.