SON DAKİKA

Trump: İran’da infazlar durduruldu

Donald Trump, İran’daki protestolarla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Beyaz Saray’da başkanlık kararnamelerine imza töreninde konuşan Trump, İran’da infazların durdurulduğuna dair kendilerine bilgi ulaştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2026 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2026 23:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Trump: İran’da infazlar durduruldu

Trump, “Bize, İran’da infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş,” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca, protestolarda hayatını kaybeden göstericilere ilişkin soruşturma yapılacağının İranlı yetkililer tarafından kendilerine iletildiğini de belirtti.

İran’da 28 Aralık 2025’te ekonomik sorunlar ve yerel para birimindeki sert değer kaybı sonrası Tahran Büyük Çarşı’da başlayan protestolar kısa sürede birçok kente yayıldı. İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), 14 Ocak tarihli raporunda, olaylarda 147’si emniyet görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 550 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran makamları, ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, artan şiddet olayları sonrası 9 Ocak’ta ülke genelinde internet kesintisi uygulanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.