SON DAKİKA

Antalya Belediyesi davasında tahliye kararı çıkmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in tahliye talebi reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2026 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2026 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Antalya Belediyesi davasında tahliye kararı çıkmadı

Antalya Belediyesi davasında tahliye kararı çıkmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in tahliye talebi reddedildi.

Mahkemede sağlık vurgusu

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında savunma yapan Muhittin Böcek, 367 gündür tutuklu olduğunu hatırlatarak sağlık durumunun kötüleştiğine dikkat çekti. "Cezaevine girdiğimde 12 olan ilaç sayım 25'e çıktı" diyen Böcek, akciğerlerindeki sağlık sorunlarını belirterek, "Yaşamak istiyorum, tedavi olmak istiyorum. Suçum yoktur, herhangi bir kamu zararı yoktur. Merhametinize ihtiyacımız var" ifadeleriyle tahliyesini talep etti. Ayrıca, "Kaçma ve delilleri karartma şüphelerinin hala üstünde görülmesinin kendisini üzdüğünü" belirten Böcek, yargılama sürecindeki haberlere dair, "daha heyet kendisini çağırmadan basında 'Böcek'in raporu çıktı' haberlerini gördüğünü" dile getirdi.

"İş ve ticaretten ibaret" savunması

Oğlu Mustafa Gökhan Böcek ise hakkındaki suçlamaların ticari faaliyetlerden ibaret olduğunu savunarak, "Kendi irademle gelip teslim oldum. Bugün geldiğimiz noktada hakkımdaki iddialar iş, ticaret ve alışverişten ibarettir" dedi. Ailevi durumuna da dikkat çeken Mustafa Gökhan Böcek, soruşturma sürecinde yaşadığı mağduriyeti, "Babamdan 5 dakika olsa randevu talep edenlerin bugün hakkımda ifade verdiğini gördüm" şeklinde özetledi. Ayrıca, "oğlunun hayatının en önemli döneminde annesi ve babasından uzak kaldığını" vurgulayarak, "hakkındaki tüm deliller değerlendirildiğinde hukuki hiçbir fiil kalmamıştır" diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkemeden tutukluluğun devamı kararı

Mahkeme heyeti, "delillerin henüz toplanmamış olması ve kaçma şüphesi" gerekçeleriyle Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek'in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma 8 Eylül tarihine ertelendi. İddianamede, sanıkların "icbar suretiyle irtikap", "haksız mal edinme", "nüfuz ticareti", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması" ve "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlardan cezalandırılması talep ediliyor. Muhittin Böcek için ise 15 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.