SON DAKİKA

Destici’den asgari ücret için %50 zam çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, enflasyonun yüzde 50 gerçekleştiğini belirterek asgari ücretin en az yüzde 50 zamla 33 bin liraya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2025 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2025 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Destici’den asgari ücret için %50 zam çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 7’nci olağan kongresi için geldiği Rize’de asgari ücrete yapılması gereken zam oranına ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyon verilerini hatırlatan Destici, asgari ücretin mevcut seviyesinin çalışanların geçimini karşılamaya yetmediğini belirtti.

Kongrenin yapıldığı İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde konuşan Destici, 2024 enflasyonunun yüzde 50 olarak gerçekleştiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Asgari ücretliye 2025 Ocak ayında sadece yüzde 30 zam yapıldı. Enflasyon yüzde 50 çıkarken bu artış yetersizdir. Asgari ücretli yüzde 20 alacaklıdır. 2025 enflasyonu da yüzde 30–31 olacak. Bu nedenle asgari ücreti en az yüzde 50 artırarak 33 bin lira seviyesine getirmeliyiz.”

“Nüfusumuz azalıyor”

Türkiye’de doğum oranlarının ciddi biçimde düştüğüne dikkat çeken Destici, nüfusun azalmasının ülke için bir beka sorunu haline geldiğini söyledi. 2025 sonu itibarıyla doğurganlık hızının daha da düşmesinin beklendiğini ifade eden Destici, aileleri ve gençleri teşvik edecek daha kapsamlı politikalar gerektiğini dile getirdi.

“Toplumlar nüfuslarıyla var olur. Evlilikleri ve çocuk sahibi olmayı teşvik edecek daha radikal adımlar şart.” dedi.

“Göstermelik silah bırakma oldu”

Terörle mücadele konusuna da değinen Destici, çözüm süreci benzeri girişimlerde şeffaflık ve toplumsal rızanın gerekli olduğunu söyledi. PKK’nın silah bırakmadığını belirterek:

“Göstermelik bir silah bırakma olmuştur ama devamı gelmemiştir. PKK tüm unsurlarıyla silahı bırakmadan, kendini feshetmeden hiçbir anayasal değişiklik yapılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.