SON DAKİKA

Mattia Ahmet Minguzzi davasında 5’inci duruşma: 4 sanık ilk kez birlikte yargılanıyor

Kadıköy’de bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin davasında kritik gün yaşandı. Bugün görülen beşinci duruşmada, ana dosyada yer alan 2 sanık ile sonradan iddianame hazırlanan 2 sanığın dosyası birleştirildi ve 4 sanık ilk kez birlikte hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2025 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2025 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Mattia Ahmet Minguzzi davasında 5’inci duruşma: 4 sanık ilk kez birlikte yargılanıyor

24 Ocak 2025’te Kadıköy’deki tarihi Salı Pazarı’nda meydana gelen olayda, İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, bisikletli bir grupla tartışma yaşamıştı. Tartışmanın ardından pazarda alışveriş yaparken gruptan olduğu öne sürülen B.B. tarafından beş yerinden bıçaklandı, U.B. tarafından da tekmelendi.

Ağır yaralanan Minguzzi, 15 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti.

İlk sanıklar ve yeni iddianame

15 yaşında oldukları öğrenilen B.B. ve U.B. hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 18’er yıldan 24’er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olay günü şüphelilerin yanında oldukları tespit edilen M.A.D. ve A.Ö. hakkında ise “çocuğu kasten öldürmeye yardım” suçundan iddianame hazırlanarak dosya birleştirildi.

Mahkeme salonunda gerginlik

Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen beşinci duruşmaya baba Andrea Minguzzi, anne Yasemin Akıncılar Minguzzi ve aile yakınları katıldı. Çapraz sorgu sırasında anne Yasemin Minguzzi, sanıklara tepki gösterdi. Sanıkların anneye karşılık vermesi üzerine salonda tansiyon yükseldi.

Yaşanan gerginlik sırasında aile yakınlarından bazıları fenalaştı. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Anne Yasemin Minguzzi’nin adliye koridorlarında gözyaşları içinde görüntülendiği aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.