SON DAKİKA

#Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

HABER DEĞER - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sezgin Tanrıkulu: Hukukumuza saygı gösterilmiyor Haber

Sezgin Tanrıkulu: Hukukumuza saygı gösterilmiyor

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda belediye başkanını ziyaret etti. Tanrıkulu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’de yargı kararlarının uygulanmadığını, infaz süreçlerinin hukuka aykırı biçimde yürütüldüğünü ifade etti. Tanrıkulu Silivri’yi “Türkiye’nin siyasi hafızası” olarak tanımladı Tanrıkulu, cezaevini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Silivri’nin uzun süredir siyasi hesaplaşmaların yürütüldüğü bir mekan olduğunu söyledi. Türkiye toplumunun yıllardır hukuksuz uygulamalara tanıklık ettiğini belirterek, cezaevinin bu anlamda “yakın tarihin aynası” haline getirildiğini dile getirdi. “İnfaz süreçleri hukuk dışı bir intikam aracına dönüşmüş durumda” Tanrıkulu, tutuklulukların hiçbir somut delile dayanmadığını, özellikle muhalif siyasetçilerin ve aktivistlerin keyfi uygulamalarla cezalandırıldığını söyledi. “Hiçbir hukuki temeli olmayan infaz biçimleri intikam mekanizması gibi işletiliyor” diyerek durumu ağır bir hak ihlali olarak nitelendirdi. AYM ve AİHM kararlarının uygulanmaması “hukuk tanımazlığın göstergesi” olarak değerlendirildi Türkiye’de yüksek mahkeme kararlarının dahi yok sayıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmıyor, kendi hukukumuza bile saygı gösterilmiyor” ifadeleriyle yargı sistemine yönelik eleştirilerini sertleştirdi. “Bu dönem mutlaka geçecek, yurttaşlarımız özgürlüğüne kavuşacak” Tanrıkulu, Türkiye’de hukuksuzluk ortamının kalıcı olamayacağını, siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşacağı günlerin geleceğini vurguladı. “Mücadele edeceğiz ve mutlaka bu dönem geçecek” diyerek hem demokrasiye hem hukuk devletine olan inancını dile getirdi.

Bahçeli’nin “Demirtaş” çıkışının ardından DEM Parti’den yanıt Haber

Bahçeli’nin “Demirtaş” çıkışının ardından DEM Parti’den yanıt

TBMM’de yapılan DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, AİHM’in dün kesinleşen kararına dikkat çekerek, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutukluluğunun hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olur” sözlerine teşekkür ederek, “Bu çağrı doğruysa gereği yapılmalı, Demirtaş başta olmak üzere tüm Kobani davası tutukluları bir saniye bile geçirmeden serbest kalmalıdır” dedi. “AİHM kararı kesinleşti, Türkiye bu karara uymak zorunda” Bakırhan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Demirtaş hakkında üç kez ihlal kararı verdiğini hatırlattı ve “İktidarın itirazı reddedildi, karar kesinleşti. Bu saatten sonra tutukluluk hukuku değil, siyasi keyfiyet olur” ifadelerini kullandı. DEM Parti, 4 Kasım 2016’da başlayan tutuklama sürecini “siyasi tasfiye operasyonu” olarak tanımladı. “Kürt meselesi çözüldükçe Türkiye demokratikleşecek” Bakırhan, Abdullah Öcalan’la görüşme iddialarına da değinerek, “Sayın Öcalan’ın selamı var, demokratik entegrasyon önerisi günceldir” dedi. “Komisyon Öcalan’la da görüşmelidir. Bu 100 yıllık sorunu çözmek istiyorsak muhatabıyla konuşmak en doğal olandır.” Asgari ücret çıkışı: “En az 46 bin TL olmalı” DEM Parti’nin ekonomik önerilerini de açıklayan Bakırhan, asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısı olan 46 bin TL olmasını ve yılda iki kez güncellenmesini talep etti. Bahçeli ne demişti? MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısı sonrası sorulan bir soru üzerine “Sayın Selahattin Demirtaş hukuki süreci tamamlamıştır, tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır” demişti. Bu açıklama, Cumhur İttifakı içinde tartışma yaratan dengeler açısından “yumuşama sinyali” şeklinde yorumlanmıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.