SON DAKİKA

#Cumhuriyetçi Türk Partisi

HABER DEĞER - Cumhuriyetçi Türk Partisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cumhuriyetçi Türk Partisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KKTC’de kritik seçim tamamlandı: Oy sayımı sürüyor, ilk sonuçlar geldi Haber

KKTC’de kritik seçim tamamlandı: Oy sayımı sürüyor, ilk sonuçlar geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi için 218 binden fazla seçmen sandık başına gitti. Ülke genelinde kurulan 777 sandıkta oy verme işlemi saat 18.00 itibarıyla sona erdi. KKTC Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, sandıklarda oy sayımı işlemi başladı. Seçimin ilk turunda herhangi bir adayın yüzde 50+1 oy oranına ulaşması durumunda cumhurbaşkanı seçilmiş sayılacak. Bu oran sağlanamazsa en çok oyu alan iki aday, ikinci turda yarışacak. Erhürman önde, Tatar ikinci sırada Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen ilk verilere göre, CTP adayı Tufan Erhürman oyların yaklaşık %63’ünü, bağımsız aday ve mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise %35 civarında oy aldı. Seçim sonucuna ilişkin kesin olmayan bu ilk veriler, ülke genelinde sayım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte netlik kazanacak. Tatar’dan “Türkiye’ye teşekkür” mesajı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte oyunu Lefkoşa’daki Şehit Tuncer İlkokulu’nda kullandı. Tatar, oyunu verdikten sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin demokratik olgunluk içinde geçtiğini belirterek Türkiye’nin desteğine dikkat çekti: “Türkiye’nin desteğiyle çok büyük yatırımlar yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyaya KKTC’nin varlığını duyurdu. Milli siyaset çizgimizde kararlılıkla ilerliyoruz.” Erhürman: “Bu seçim çocuklarımızın geleceği için” Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimin yalnızca bir siyasi yarış değil, Kıbrıs Türk halkının geleceğini belirleyen bir dönemeç olduğunu vurguladı: “Bu seçim, çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir seçim. Halkımız demokrasiyi içine sindirmiş bir halk. Bugün vereceği karar, geleceğimiz üzerinde belirleyici olacak.” Katılım yüksek, güvenlik sıkı Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, seçim sürecinde güvenliğin sağlanması için 2 bin 166 polis görev yaptı. Seçim sürecinde ciddi bir olay yaşanmadı. Kesin sonuçlar bekleniyor Seçim süreci tamamlanırken, Yüksek Seçim Kurulu ilerleyen saatlerde ilçe bazlı sonuçları paylaşacak. Sandıkların tamamının açılmasının ardından resmi sonuçların önümüzdeki saatlerde açıklanması bekleniyor.

KKTC’de sandık günü: Cumhurbaşkanını belirleyecek seçimde oy verme sürüyor Haber

KKTC’de sandık günü: Cumhurbaşkanını belirleyecek seçimde oy verme sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 9. Cumhurbaşkanını belirleyecek seçimde oy verme işlemi sürüyor. Sabah saat 08.00 itibarıyla başlayan seçimde, oy pusulalarında 6’sı bağımsız olmak üzere 8 adayın ismi yer alıyor. Dün adaylıktan çekildiğini açıklayan Hüseyin Gürlek’in ismi, yasal gerekçeler nedeniyle pusulada kalmaya devam ediyor. Seçimde geçerli oyların yüzde 50+1’ini alan aday doğrudan cumhurbaşkanı seçilecek; aksi halde ilk iki aday 7 gün içinde yapılacak ikinci turda yeniden yarışacak. Tatar ve Erhürman oylarını kullandı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Lefkoşa’daki Şehit Tuncer İlkokulu’nda oyunu kullandı. Tatar, seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı kendi iradesine ve demokrasisine sahip çıkıyor. Bu seçim, geleceğimiz açısından büyük bir öneme sahip” ifadelerini kullandı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman da Gönyeli Dr. Suat Günsel İlkokulu’nda oyunu verdi. Erhürman, “Bu seçim çocuklarımızın geleceğini belirleyecek. Kıbrıs Türk halkı demokrasiyi içselleştirmiş bir halktır” dedi. Seçimde güvenlik önlemleri artırıldı Polis Genel Müdürlüğü verilerine göre, 777 sandıkta 2 bin 166 polis görev yapıyor. Seçim güvenliği için ilave tedbirler alınırken, oy verme işleminin 18.00’e kadar devam edeceği açıklandı. 8 aday yarışıyor Oy pusulasında şu isimler yer alıyor: Osman Zorba (Kıbrıs Sosyalist Partisi), Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi), Arif Salih Kırdağ, Ahmet Boran, Mehmet Hasgüler, İbrahim Yazıcı, Hüseyin Gürlek ve Ersin Tatar. Sonuçlar bu akşam açıklanacak Oy sayımının tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin olmayan sonuçların gece saatlerinde açıklanması bekleniyor. Seçimde hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde KKTC, ikinci tur için bir hafta sonra yeniden sandık başına gidecek.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.