SON DAKİKA

Antalya’da siyasi deprem: Muhittin Böcek etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor

Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, etkin pişmanlıktan yararlanmak için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğu iddia edildi. Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, “Savcıya söylediği başlıklar korkunç. Antalya’yı çok sıcak günler bekliyor” ifadeleriyle gündemi sarsan açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2025 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2025 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Antalya’da siyasi deprem: Muhittin Böcek etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor

Böcek’ten sürpriz hamle: Etkin pişmanlık başvurusu iddiası

Antalya’da yürütülen “rüşvet” soruşturmasında tutuklu bulunan Muhittin Böcek hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.
Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Böcek’in etkin pişmanlıktan yararlanmak için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu belirtti.

Saymaz’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in etkin pişmanlıktan yararlanmak için başsavcılığa başvurduğu ifade ediliyor.
Antalya Başsavcılığı, başvuruyu değerlendiriyor. Konu Başsavcı Yakup Ali Kahveci’nin masasında.”

“Savcıyla görüştü, itiraflar çok ciddi”

İddianın ardından bir başka gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı da gelişmeleri doğrulayan bir açıklama yaptı.
Kütahyalı, Böcek’in cezaevinde savcıyla görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

“Muhittin Böcek, cezaevinde savcı ile görüşmüş İsmail.
Böcek’in itiraf edeceğini savcıya ifade ettiği mevzu başlıkları korkunç.
Bence polis-adliye muhabirliği kökenli bir gazeteci olarak o başlıkları öğren, şok yaşayacaksın.”

Kütahyalı ayrıca, Böcek’in Antalya CHP teşkilatı ve CHP genel merkezinden bazı isimlerle ilgili önemli bilgiler vereceğini ileri sürdü.

“Böcek’in avukatları da müvekkillerinin tüm gerçekleri açıkça anlatması yönünde görüş bildirmiş.
Özellikle Antalya CHP’den ve genel merkezden birkaç isim hakkında çok detaylı ifade verecek.”

“Antalya’yı çok sıcak günler bekliyor”

Kütahyalı, sosyal medya paylaşımında Antalya’da yaşanacak süreci şu sözlerle özetledi:

“Mesele artık Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci’de düğümleniyor...
Önümüz kış ama Antalya’yı çok ama çok sıcak günler bekliyor.”

Bu ifadeler, kent siyasetinde önümüzdeki günlerde yeni tutuklamaların veya geniş çaplı operasyonların yaşanabileceği yönünde yorumlandı.

Soruşturmanın geçmişi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan rüşvet soruşturması kapsamında, geçtiğimiz aylarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.
Böcek’in yanı sıra belediye bünyesinden çok sayıda üst düzey personel ve iş insanı da gözaltına alınmıştı.
Soruşturmanın merkezinde, belediye ihalelerinde usulsüzlük ve çıkar ilişkileri bulunduğu iddia edilmişti.

CHP’den henüz resmi açıklama yok

CHP Genel Merkezi’nin, iddialara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadığı öğrenildi.
Parti kaynakları, sürecin “hukuki boyutuyla takip edildiğini” belirtirken, Antalya İl Örgütü içinde de sessizlik hâkim.

Antalya siyasetinde dengeleri değiştirebilecek nitelikteki “etkin pişmanlık” iddiası, kenti hareketlendirdi.
Muhittin Böcek’in savcılığa vereceği olası ifadelerin, yalnızca yerel yönetimi değil, ulusal siyaseti de etkilemesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.