SON DAKİKA

Erbain’i Yaşamak

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2026 21:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2026 21:03

Matem günlerini geride bıraktığımız bu zamanlarda Erbain yürüyüşleri başladı. Erbain, Hz. Hüseyin’in ve yol arkadaşlarının Kerbela’da şehit edilişinin kırkıncı günüdür.

Çeşitli diyarlardan gelen insanlar, bu günlerde O’nun için gözyaşı döker, karşılıksız hizmet eder ve davasına sadık kalacağını bildirir.

O’na olan saygıyla yola çıkan insanların asıl amacı, aynı zamanda Hz. Hüseyin’in dava şuurunun bilincine varmaktır. Bu vesileyle bu yürüyüşün önemi çok büyüktür.

Ancak şu da bir gerçektir ki bu yürüyüş, sadece birkaç güne sığdırılamayacak kadar anlamlıdır. Yürünen o tozlu topraklardan sonra kendi hayatlarımıza, yani modern dünyamıza döndüğümüzde asıl sınavlarımız başlar: “Adaletin, mazlumun ve hakikatin yanında durabiliyor muyuz?”

İşte bunu yapabildiğimiz süre zarfında Erbain yürüyüşümüz devam etmekte ve Hz. Hüseyin gerçekten yad edilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.